حتما تا حالا خیلی از ماها دنبال ساخت آفت کش های خانگی برای نجات گیاهانمان بودیم چرا که در مسیر کاشت گیاهان موانع هایی وجود دارد که یکی از مهم ترین آنها وجود آفت ها و بیماری ها برای گیاهان است. متخصصان گیاهشناسی گاها تو صیه می کنند که برای اینکه گیاهان بیشتر از این آسیب نبینند بهتر است که از آفت کش های خانگی به جای آفت کش های سمی استفاده کنید.
جالب است بدانید که تمام حشرات برای گیاهان مضر نیستند و بعضی از آنها هم برای اکوسیستم حیاتی هستند. استفاده از آفت کش های خانگی باعث می شود که تمام حشرات مضر ازبین نروند. در ادامه به معرفی کامل چند تا مهم ترین آفت کش های خانگی می پردازیم…
- یک نکته بسیار مهم در استفاده از آفت کش ها
- 1. اسپری روغن یک حشره کش خانگی و راحت
- 2. اسپری تنباکو این بار برای گیاهان
- 3. تهیه آفت کش به کمک خود آفت
- 4. صابون حشره کش، برای همه باغداران
- 5. اسپری پوست مرکبات برای آفات نرم تن
- 6. با فلفل تند اسپری درست کنید
- 7. راجع به نمک اپسوم چه میدانید؟
- 8. ساخت آفت کش با گوجه فرنگی
- 9. تهیه حشره کش با ترکیب هر سیر و پیاز و فلفل
- 10. خاک دیاموته هم خاصیت آفت کشی دارد
- 11. حشره کش روغن چریش
- 12. استفاده از پوسته تخم مرغ برای دور کردن نرم تنان
- 13. کنترل آفات به کمک مرکبات
- 14. سبزیجات را نیز برای کنترل آفات جدی بگیرید
یک نکته بسیار مهم در استفاده از آفت کش ها
- قبل از استفاده از هر حشره کش طبیعی باید آن را روی قسمت کوچکی از گیاه آزمایش کنید تا مطمئن شوید به گیاه آسیب نمی رساند.
- برای ترکیب محلول های طبیعی به هیچ عنوان از صابون هایی که دارای ترکیب سفید هستند استفاده نکنید چون باعث سوختن گیاه می شود.
- ممکن است استفاده از حشره کش برای زنبور عسل مضر باشد پس بهترین زمان برای استفاده از حشره کش طبیعی، عصرها یا زمانی که زنبورها فعالیت کمتری داشته باشند.
- استفاده بیش از حد هر محلولی سبب بهم زدن تعادل اکولوژیکی می شود.
1. اسپری روغن یک حشره کش خانگی و راحت
با مخلوط این دو ماده یعنی صابون روغن و اسپری روغن می توانید به راحتی آفت کش خانگی بسازید. این اسپری روغن باعث می شود منافذ پوستی نرم تنان مثل ( شته ها و کنه ها) بسته شود و در نهایت باعث خفگی آنها شود. برای ساخت این اسپیر ابتدا باید یک چهارم فنجان روغن نباتی را با یک چهارم فنجان صابون مایع مخلوط کرده و تکان دهید. اگر گیاهتان مریض شد چهار قاشق غذا خوری از همین مایع به اضافه چهار فنجان آب مخلوط کنید. برای اینکه نتیجه بهتری بگیرید یک بار در هفته از این اسپری استفاده کنید تا آفت کامل از بین برود.
2. اسپری تنباکو این بار برای گیاهان
همه ما میدانیم که سیگار برای ما مضر است اما تنباکو سیگار هم برای حشرات سمی و کشنده است. اما نه برای گیاهانی مثل داتوره ، گل اطلسی و شبو بسیار مضر است چون تنباکو می تواند عامل ویروس موزائیک باشد که برای این دسته از گیاهان بسیار مضر است. درست کردن این اسپری به این صورت است که باید به اندازه کافی ته سیگار و حدود یک چهارم فنجان تنباکو داشته باشید. ابتدا تنباکو ها را داخل پارچه قرار داده و داخل یک لیوان خیس قرار دهید. حالا اسپری شما آماده استفاده است.
3. تهیه آفت کش به کمک خود آفت
برای درست کردن این اسپیر ابتدا یک قاشق چایخوری آفات پر کنید و سپس با پشت قاشق آنها را له کنید. حشراتی که له شده اند را در یک کلینکس قرار داده و حدود دو شب در دو لیوان خیس قرار دهید. بهترین زمان استفاده از این اسپری سه روز اول است.
4. صابون حشره کش، برای همه باغداران
با اینکه صابون حشره کش در هر باغی موجود است اما شما می توانید به راحتی یک صابون حشره کش خانگی درست کنید. برای درست کردن این صابون ابتدا سه قطره مایع ظرفشویی را با یک لیتر آب مخلوط کنید و سپس یک قاشق غذا خوری روغن غذا خوری به آن اضافه کنید. روغن کمک می کند مخلوط راحت تر به گیاه بچسبد. هیچوقت در دمای پیش از هشتاد درجه سانتی گراد از این اسپیر استفاده نکنید چون باعث سوخته شدن گیاهان می شود.
5. اسپری پوست مرکبات برای آفات نرم تن
برای درست کردن این اسپری باید یک لیمو را رنده کنید و یک پیمانه آب جوش را به آن اضافه کرده و بعد از اینکه مخلوط یک شب ماند آن را داخل یک بطری اسپری بریزید و روی قسمت های بالا و پایین گیاه آفت زده به صورت روزانه اسپری کنید. این اسپری برای از بین بردن اسپری و حشرات نرم تن بسیار موثر است.
6. با فلفل تند اسپری درست کنید
این اسپری برای دفع کردن حشرات مزاحم بسیار کاربردی است. ابتدا یک مشت فلفل تند خشک شده را همراه با دانه های آن در غذا ساز بریزید و اجازه دهید تا پودر شود. حتما در حین کار مواظب باشید که گرد و غبارهای فلفل داخل چشم یا به پوستتان برخورد نکند. برای قدرت بیشتر چسبندگی این فلفل فنجان، فلفل چیلی آسیاب شده همراه با یک لیتر روغن باغبانی اضافه کنید و در سطح رویی و زیرین گیاه بپاشید.
یک راه دیگر هم برای ساخت اسپری فلفل وجود دارد؛ یک قاشق غذا خوری پودر فلفل قرمز همراه با یک پیمانه آب و چند قطره صابون اضافه کنید. اکنون می توانید از این مخلوط استفاده کنید.
7. راجع به نمک اپسوم چه میدانید؟
این نمک از گسترش آفات جلوگیری می کند و نکته مثبت دیگرش هم ، اضافه کردن منیزیم به خاک است که باعث جذب مواد مغذی توسط گیاه می شود.
برای درست کردن این آفت کش دو گزینه دارید یا یک فنجان نمک را در پنج گالن آب حمل کنید و در ظرف اسپری بریزید و روی گیاهان آفت زده بپاشید یا نمک اپسوم را در اطراف پایه گیاه بپاشید.
8. ساخت آفت کش با گوجه فرنگی
شاید برایتان عجیب باشد اما ترکیبات گوجه فرنگی می تواند برای ازبین بردن حشرات به خصوص شته زدن گیاهان بسیار کاربردی باشد. برای درست کردن این اسپری ابتدا دو فنجان برگ و ساقه گیاه گوجه فرنگی را خورد می کنید. دو فنجان آب اضافه می کنید و می گذارید تا خوب مخلوط شوند. بعد یک روز آنها را در ظرف جداگانه ریخته و صاف کنید و در نهایت یک لیتر دیگر آب اضافه کنید.
9. تهیه حشره کش با ترکیب هر سیر و پیاز و فلفل
این اسپری ترکیبی از چندین محصول طبیعی است که می توانید به عنوان حشره کش از آن استفاده کنید.
یک عدد سیر کامل و یک عدد پیاز را رنده کرده و یک قاشق چایخوری پودر فلفل به آن اضافه کنید. بعد از خنک شدن یک قاشق غذا خوری صابون به آن اضافه کنید.
برای روش درست استفاده از این اسپری ترکیبی باید روی قسمت بالایی و پایینی برگ اسپری کنید. باقی مانده مخلوط را در یخچال نگه دارید.
10. خاک دیاموته هم خاصیت آفت کشی دارد
دیاموته از بقایای فسیل جلبک های تک سلولی است. این ماده 26 درصد پوسته زمین از نظر وزنی تشکیل میدهد .در این روش شما می توانید از خاک یا پودر دیاموته استفاده کنید. خاک دیاموته در اغلب فروشگاهای کشاورزی موجود است. خاک دیاموته روی خاک خود بپاشید. این پودر به کنترل حلزون و سایر حشرات کمک می کند.
پودر دیاموته هم دارای لبه های تیزی است که به سوراخ شدن کوکتیل کمک کرده و منجر به هیدراته شدن حشره و سرانجام در اثر بی آبی می میرد.
جالب است بدانید پودر دیاموته غیر سمی است و تا زمانی که رطوبت جذب نکند می تواند برای مدت طولانی مورد استفاده قرار بگیرد.
11. حشره کش روغن چریش
این روغن از دانه های روغن چریش به دست می آید و بسیار مناسب باغ های ارگانیک است. این حشره کش قادر است دوره حیات تمام حشرات( لارو، بالغ وتخم ) از بین ببرد. همچنین روغن چریش زیست تخریب پذیر و برای حیوانات خانگی غیر سمی است . همچنین برای از بین بردن آفات حشرات هم بسیار موثر است.
جالب است بدانید که این حشره کش می تواند به شکل قارچ کش عمل کند و سفیدک پودری و سایر قارچ های مزاحم را از بین ببرد.
برای روش استفاده روغن چریش به عنوان حشره کش دستورعمل نوشته شده روی بطری دنبال کنید یا دو قاشق روغن چریش و یک قاشق چایخوری صابون مایع همراه با یک پیمانه آب اضافه کنید و سپس روی گیاه آسیب دیده اسپری کنید.
12. استفاده از پوسته تخم مرغ برای دور کردن نرم تنان
برای استفاده از این آفت کش باید پوسته تخم مرغ را خشک و سپس آنها اینقدر خورد کنید که به شکل پودر در آیند و در نهایت پودر تخم مرغ را روی پایه گیاه بپاشید. این روش باعث زخمی شدن بدن آفات و در نتیجه دور شدن آنها از گیاه می شود.
13. کنترل آفات به کمک مرکبات
مرکبات یک آپشن بسیار قوی برای از بین بردن آفاتی مثل شته ها ، حلزون ها و قارچ ها ست و حتی برای از بین بردن حشراتی مثل سوسک و یا مورچه از آنها استفاده می شود. ابتدا پوست یک عدد پرتقال را جدا کنید . در صورت نداشتن پرتقال تازه می توانید از ⅕ قاشق چایخوری تفاله مرکبات خشک شده یا از 15 میلی لیتر آب تغلیظ شده پرتقال استفاده کنید. سپس پوست پرتقال را در ظرف شیشه ای بریزید و 2 فنجان آب جوش به آن اضافه کنید و بعد از 24 ساعت که محلول را در یک جای گرم نگه داشتید. محلول را از صافی عبور دهید و پوست ها را جدا کرده و دور بریزید. چند قطره صابون کاستیل را همراه به نعنا به آب اضافه کرده و سپس مخلوط را ترکیب کرده و
درون یک آب پاش بریزید و مستقیما روی قسمت های آلوده گیاه اسپری کنید.
14. سبزیجات را نیز برای کنترل آفات جدی بگیرید
½ فنجان حبه سیر را با ½ فنجان فلفل تند همراه با یک عدد پیاز اضافه کنید. ابتدا تمام سبزیجات را خرد کرده و در داخل مخلوط کن برقی بریزید . سبزیجات به قدری باید مخلوط شوند که به حالت رب دربیاید . دو فنجان آب گرم به سبزیجات له شده اضافه کرده و بگذارید دوباره مخلوط شود. ترکیب را در یک ظرف پلاستیکی یا شیشه ای بریزید و 24 ساعت در جای گرم نگه دارید. بهتر است در مکان آفتابی نگه دارید.
مخلوط را از صافی عبور داده و آب به دست آمده را در یک ظرف جدا منتقل کنید. ابتدا آب پاش خود را با صابون تمیز کنید که آلودگی نداشته باشد سپس آفت کش جدید خود را داخل آب پاش بریزید. از این آفت می توانید برای گیاهان آپارتمانی هم می توانید استفاده کنید.
پس از 3 یا 4 بار استفاده آفت گیاه از بین می رود.
جمع بندی
بسیاری از کشاورزان و کسانی که در خانه شان گیاه دارند برای از بین بردن آفت ها از روش شیمیایی دوری می کنند. استفاده از آفت کش های خانگی روش بسیار درستی برای از بین بردن آفت ها است ولی باید حتما قبل از استفاده باید از جنس و نوع گیاه و آفتی که به گیاه حمله کرده اطلاعات کافی داشته باشید تا بتوانید تصمیم درستی برای از بین بردشان ببرید.
امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد، نظرات و تجربه هایتان را برایمان بنویسید…