فناوری پهپاد در كشاورزی به سرعت هرچه تمام تر در حال توسعه است. در واقعیت، هواپیماهای بدون سرنشین در ابتدا راه حلی برای جستجوی یک مشکل بودند و بازآزمایی مجدد و بازسازی های آن منجر به همان چیزی شد که صنعت به آن نیاز داشته است.
جنبه قانع کننده این تولد دوباره استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین برای کاربرد اسپری کردن است. آنچه که تا چند سال پیش به دور از ذهن به نظر می رسید، اکنون مورد استقبال بسیاری از کارشناسان، کشاورزان و تولید کنندگان محصولات زراعی قرار گرفته است.
هواپیماهای بدون سرنشین بهترین دوست کشاورز هستند!
محبوبیت این دستگاه ها در سطح جهانی در حال افزایش می باشد؛ بسیار منطقی است که از پهپادها برای کاربردهایی نظیر اسپری کردن استفاده شود زیرا این ابزار می تواند حتی در مزارعی با محصولات بلند که در آن هیچ دستگاهی به طور عادی نمی تواند حرکت کند سمپاشی کند. آن ها سریع به سمت مکانهای دقیق پرواز می کنند تا دقیقاً مناطق مورد نظر را درمان کنند و همچنین این قابلیت را دارند تا از قبل برنامه ریزی شوند و به روش خود حرکت کند.
براساس اطلاعات فائو، کشور ایران در تولید یک سوم از تعداد محصولات اصلی دنیا دارای رتبه های اول تا دهم جهان بوده که سهم محصولات باغی ۱۵ و محصولات زراعی ۷ محصول می باشد.
ایران با داشتن ۱۵ محصول باغی مهم دارای مقام جهانی، از نظر تنوع تولید محصولات باغی، بعد از کشورهای چین، امریکا، مشترکاً با ترکیه رتبه سوم دنیا را از آن خود کرده است.
استفاده از روش های نوین همچون پهپادها برای افزایش بهره وری مزارع کشاورزی امری اجتناب ناپذیر و لازم است و نقش بسزایی در تولید محصولات مختلف دارد و نیاز به مکانیزاسیون زمین های کشاورزی در آن مشهود است.
از پرواز تا سمپاشی پهپاد ها
پهپادها یا کوادکوپترها که به هلی شات هم معروفند امروزه کاربرد بسیار زیادی در سرگرمی، فیلمبرداری و نقشه برداری ها پیدا کرده اند. جالب توجه اینکه این هواپیمای کوچک این روزها در صنعت کشاورزی هم خودی نشان داده است.
در حال حاضر با استفاده از پهپاد کشاورزی می توان فرآیند کاشت تا برداشت محصول را به طور اتوماتیک مدیریت کرد.
به عنوان مثال؛ تجزیه و تحلیل خاک مزرعه، کاشت بذر با شلیک پهپاد کشاورزی، نظارت بر کل فرآیند کاشت و برداشت در مزرعه های بزرگ،آبیاری، کنترل سلامت محصولات و نهایتا پهپادهای سمپاش، رایج ترین استفاده از کوادکوپتر در صنعت کشاورزی هستند.
چرا باید از پهپادهای سمپاش و کودپاش استفاده کرد؟
یکی از استفاده های رایج و کاربردی از پهپاد در کشاورزی، سمپاشی مزارع است. پهپاد کشاورزی با امواج فراصوتی مکان یابی می کنند و می توانند بهترین فاصله با گیاهان را برای تزریق سموم انتخاب کند. از طرف دیگر در صورت سمپاشی از راه دور و با پهپاد سم کمتری مصرف می شود و سموم به طور کاملا یکنواخت و یک دست به سطح مزرعه پاشیده می شود.
همچنین در روش سمپاشی هوایی از نفوذ سم به اعماق خاک جلوگیری می شود، اگر بخواهیم روش سمپاشی هوایی با پهپاد را با روش سنتی مقایسه کنیم، به مزیت های این روش بیشتر پی می بریم. مثلا شما می توانید با استفاده از پهپادها در تاریکی هوا هم مزرعه خودتان را سمپاشی کنید.
مزایای استفاده از پهپاد سمپاشی در کشاورزی در مقایسه با روش سنتی:
- سرعت سمپاشی پهپاد به نسبت روش سنتی 40 برابر بیشتر است.
- از طرف دیگر در روش سنتی به نیروی انسانی بسیار زیادی نیاز است.
- با استفاده از پهپاد می توان هزینه سمپاشی را به شدت کاهش داد.
- از طرف دیگر با استفاده از پهپاد سمپاش، می توان محصولات بسیار با کیفیت تری را برداشت کرد.
به تازگی در پایتخت از پهپادها برای مبارزه با آفات سطح مزارع شهرستان استفاده شده است.
مدیر جهادکشاورزی شهرستان تهران در خصوص این عملیات گفت: استفاده از پهپاد سمپاش و استفاده صحیح از سم برای کشاورزان مقرون به صرفه است و وسیله ای موثر جهت پایش و نظارت بر محصولات کشاورزی به حساب میآید.
وی در ادامه فرمودند: سمپاشی دقیق و یکنواخت به وسیله کنترل هوشمند، کاهش درصد مصرف سم، جلوگیری از افزایش تلفات و ضایعات کشاورزی در فرآیند سمپاشی، قابلیت اجرا در مسیرهای صعب العبور و کاهش آسیبهای زیست محیطی، افزایش چشمگیر سرعت سمپاشی نسبت به روشهای سنتی یا سمپاشی با تراکتور از مزایای استفاده از پهپاد در بخش کشاورزی است.
ایشان همچنین افزود: برای نخستین بار در سطح شهرستان با استفاده از پهپاد سمپاش مبارزه با آفات و بیماری ها صورت می گیرد که باعث کاهش هزینه تولید و افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی می شود. تاکنون 50 هکتار از زمینهای کشاورزی بخش آفتاب به وسیله پهپاد سمپاشی شده است.
سامانه آنلاین سفارش خدمات سمپاشی و محلول پاشی با پهپاد
ادرس سایت:
http://www.pahpadkar.com