بنجامین نام علمی آن فیکوس بنجامین (Ficus benjamina) ظاهری درختی با برگ های بیضی شکل، تیز و چرمی دارد. مبدا آن در شرایط مرطوب و استوایی جنوب و جنوب شرقی قاره آسیا و اروپاست.
بنجامین بر اساس شکل ظاهری اش علی الخصوص برگ هایش به انوع بنجامین ابلق، بنجامین بلک ( برگ های سبز تیره و نزدیک به سیاه)، بنجامین آمستل (شاخ و برگ انبوه) و بنجامین سبز دسته بندی می شود.
راهنمای نگهداری از بنجامین
بنجامین یکی از محبوب ترین گیاهان خانگی بزرگ می باشد اما در عین محبوبیت و زیبایی حساسیت های خاص خودش را نیز دارد. نگهداری از گل بنجامین در صورت شناخت و تامین نیازهای اساسی آن بسیار کار آسانی است.
بنجامین یک درخت زیبا و کاربردی برای خانه و محل کار است، به این دلیل که مانند یک درخت معمولی، دارای یک تنه و یک تاج سایبان است.
اعضای این درخت در صورت برش یا آسیب دیدن یک شیره تولید می کند که ممکن است برای برخی افراد حساسیت هایی داشته باشد. همچنین اگر بلعیده شود سمی است و باعث ناراحتی معده و گاها استفراغ می شود و این موضوع را باید در صورت داشتن کودکان کنجکاو یا حیوانات خانگی به خاطر بسپارید.
طبق نتایج تحقیقات انجام شده در پژوهش هوای پاک ناسا، بنجامین در لیست گیاهان خاصی که توانایی سم زدایی طبیعی از هوای محیط بسته را دارند، قرار دارد پس اگه تصمیم دارین از این بنجامین زیبا نگهداری کنید این مطلب مجله جالیزان براتون مفید خواد بود.
تقریبا می توان گفت که همه بنجامین ها یک سری نیاز های یکسان دارند:
نور مورد نیاز بنجامین
بنجامین به نور متوسط احتیاج دارد. اگر نور خیلی کم باشد، ممکن است برگهایش را رها کند و فقط چند برگ در انتهای شاخه ها باقی بماند.
دمای محیط بنجامین
دمای متعادل برای بنجامین آنها باید بالاتر از 16 درجه سانتیگراد است. آن ها به تغییرات دمایی نیز بسیار حساس اند، به طوریکه سرمایی که از لای پنجره ها یا درها وارد خانه می شوند به آنها آسیب می رساند، بنابراین جانمایی آن ها اهمیت بالایی دارد.
مقدار آب مورد نیاز بنجامین
اولین نکته در آبیاری بنجامین این است که قبل از آبیاری کامل اجازه دهید قسمت بالای خاک خشک شود.
مساله بعدی این است که اجازه ندهید برای مدت طولانی در بشقاب زیر گلدان آب بماند. همچنین از آب سرد برای آبیاری استفاده نکنید.
تناوب آبیاری بنجامین در تابستان حداکثر هفته ای دوبار و در زمستان یک هفته ای یک بار مناسب است.
توجه به این نکته ضروری است که تفاوت قابل توجهی بین میزان آب مورد نیاز در تابستان در مقابل زمستان بنجامین وجود دارد.
هنگام نگهداری بنجامین در محیط داخلی، حفظ رطوبت نسبتا زیاد در اطراف گیاه مهم است. غبار پاشی (مه پاشی) منظم یا قرار دادن درخت بنجامین بر روی یک سینی سنگریزه پر از آب یک روش عالی برای افزایش رطوبت آنها است، اما توجه به این نکته ضروری است که گرچه آنها رطوبت بالا را دوست دارند، اما ریشه های بیش از حد مرطوب را دوست ندارند.
هرس بنجامین به چه صورت است؟
اندازه بنجامین را می توان با هرس منظم آن حفظ نمود. بهتر است هرس در اوایل بهار انجام شود تا در تابستان رشد مجدد داشته باشد. هیچ محدودیتی در رابطه با هرس ندارد حتی هرس های شدید (کاهش به نصف) نیز می تواند حال بنجامین را خوب کند.
کوددهی بنجامین
همچنین اگر از بنجامین نگهداری می کنید، باید بدانید که آنها گیاهان سریع الرشدی هستند و به مواد مغذی زیادی برای رشد خوب نیاز دارند. ماهی یک بار در بهار و تابستان و هر دو ماه یک بار در پاییز و زمستان از کودهای گیاهان آپارتمانی استفاده نمایید.
خاک بنجامین باید زهکشی مناسبی داشته باشد و سرشار از مواد غذایی یا مواد آلی باشد. گیاه را یکبار در ماه از اردیبهشت تا مهر تغذیه کنید. غیر از کودهای آلی می توانید از کودهای NPK و کمی مکمل منیزیم و منگنز استفاده نمایید.
واکنش بنجامین به تغییر محیط
بنجامین روحیه دمدمی مزاجی دارد، وقتی محیط گیاه تغییر می کند برگهایش را رها می کند، شاید هم واکنش دفاعی گیاه در برابر استرس است. بنابراین زمانی که به تازگی این گیاه را جا به جا کردید، از بیرون به داخل آوردید و یا برعکس و برگ هایش ریخت اصلا نترسید این عمل کاملا طبیعی است. در این حالت معمولا فقط حدود یک سوم تا نیمی از برگهایش ریخته می شوند و دوباره رشد می کنند.
اگر درصد بیشتری از برگها به طور ناگهانی ریخت، لازم است به شرایط محیطی (آب، دما، نور، رطوبت)، دقت کنید و هر آنچه ممکن است مشکل ساز شود را تنظیم کنید.
بنجامین در فصل تابستان در فضای باز نیز رشد می کند زیرا آنها می توانند آفتاب کامل را برای بخشی از روز تحمل کنند. اما این نکته بسیار اهمیت دارد که گیاه را به تدریج به شرایط آفتابی ببرید وگرنه گیاه شوکه شده و برگ هایش دچار آفتاب سوختگی می شوند (به صورت سفید شدن برگ ها) و می ریزند.
مراحل انتقال را به صورت زیر انجام دهید:
- در شروع گل را در سایه کامل قرار دهید؛
- سپس در هر 3 الی 5 روز، به مکانی با نور ملایم تر انتقال دهید؛
- رفته رفته در مکان هایی با نور کم خورشید و سپس چند ساعت آفتاب صبحگاهی و غیره…
مشکلات رایج در نگهداری بنجامین
بعد از ریزش برگ ها که یک مساله رایج در نگهداری بنجامین است و قبلا در این باره گفتیم، آن ها همچنین مستعد آفت هایی مانند شپشک و کنه های عنکبوتی هستند.
یک درخت بنجامین سالم این مشکلات را نخواهد داشت، اما یک درخت فیکوس تحت فشار (که احتمالاً برگهایش از بین می رود) مطمئنا به سرعت دچار مشکل آفت می شود.
یکی از علام آفت زدگی بنجامین تار عنکبوتی شدن پشت برگ هاست، تار عنکبوتی شدن برگها توسط کنه قرمز صورت میگیرد و خشکی هوا در این بیماری بسیار موثر است. در این وضعیت توصیه می شود با فشار زیاد بر روی برگها آب را اسپری کنید و هر دو هفته یکبار با آفت کش مناسب به توصیه کارشناسان مربوطه گیاه را سم پاشی کنید.
ممکن است موجودات سفید پنبه ای شکلی بر روی پشت برگ ها و روی ساقه بنجامین دیده شوند، عامل این اتفاق آفتی به اسم شپشک آرد آلود است. بلافاصله بعد از دیدن اولین علامت به علت سرعت شیوع شپشک، گیاه آلوده را از باقی گیاهان جدا کنید. برای حل این مشکل در ابتدا از سموم خانگی توصیه شده استفاده کنید و در صورت نتیجه ندادن از سموم شیمیایی کنفیدور و مالاتیون استفاده کنید.
آبیاری زیاد گیاه بنجامین سبب بروز لکه های سیاه و آبکی و به اصطلاح قارچ گرفتن گیاه میشود. لازم است آبیاری را متوقف کنید و سپس محلول رقیق آب و صابون را به برگ ها را اسپری کنید. اگر درمان نشد و قارچ ها زیاد هستند بهتر است از قارچ کش استفاده کنید.
هیچکس نمی تواند تاثیر آرامش گیاهان را بر محیط خانه و محیط کار انکار کند، با یادگیری روش های نگهداری انواع گیاهان آپارتمانی خانه تان را به آرام ترین و زیبا ترین جای ممکن تبدیل کنید.