به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، خدارحم امیری زاده با اشاره به نقش مهم روشهای آبیاری در کیفیت محصولات کشاورزی و میزان مصرف آب گفت: به منظور حفاظت از منابع آبی با روشهای نوین آبیاری کشاورزی، اعطای تسهیلات به کشاورزان همانند سالهای قبل در دستورکار قرار دارد.
وی گفت: در حال حاضر طبق روال سالهای قبل به کشاورزانی که تمایل به استفاده از روشهای آبیاری نوین تمایل دارند، یارانه ویژه که از طریق طرحها و اعتبارات ملی تامین میشود، ارائه خواهد شد.
خدارحم امیری زاده افزود: متقاضیان میتوانند با مراجعه به ادارههای جهاد کشاورزی شهرستان محل فعالیت خود از تسهیلات استفاده کنند.
وی گفت: از کشاورزان خواهشمندیم به منظور حفظ منابع آبی با توجه به کاهش چشمگیر بارش باران و آورد سدها، نسبت به استفاده از روشهای نوین آبیاری اقدام کنند.
پیش از این نیز استاندار خوزستان گفته بود: در بالا دست و پایین دست کانالها معارضان زیاد هستند و در این زمینه باید خطوط انتقال را به جای کانالهای آبیاری جایگزین کرد تا شاهد برداشت آب مازاد در بالادست نباشیم و از پرتی آب نیز جلوگیری شود.
قاسم سلیمانی دشتکی گفت: سطح اراضی آبی زیر کشت در خوزستان تقریبا یک میلیون و ۱۳۱ هزار هکتار است و مهمترین طرحی که در حوزه کشاورزی در خوزستان اجرایی شده، طرح ۵۵۰ هزار هکتاری مقام معظم رهبری است که تا به امروز حدود ۲۷۰ هزار هکتار از آن در فاز اول اجرایی شده است.
وی ادامه داد: از ۲۷۰ هزار هکتار اجراییشده در خوزستان تنها تقریبا ۷۰ هزار هکتار به سیستم نوین متصل شده است و باقی آن به سیستمهای نیمه نوین متصل است و یا به صورت غرقآبی آبیاری میشود.
سلیمانی دشتکی با بیان اینکه بخش اعظمی از کشاورزی خوزستان نیمه مدرن و سنتی است و عبور آب از کانالهای آبیاری مشکلاتی را برای تولید به وجود میآورد، افزود: در مسیر کانالهای آبیاری در خوزستان حدود ۱۰ درصد پرتی و نشت آب داریم که حدود ۲ میلیارد مترمکعب آب است.
وی با بیان اینکه هم اکنون، ۸۵ درصد از اعتبارات مورد نیاز برای توسعه سیستمهای نوین آبیاری را دولت و ۱۵ درصد از اعتبارات را کشاورزان متقبل میشوند افزود: اگر کشاورزان نسبت به یکپارچه سازی اراضی شان به صورت تک سند و مُشایی اقدام کنند، دولت تمام هزینههای آبیاری تحت فشار را به صورت رایگان در اختیار کشاورزان قرار خواهد داد.
منبع: خبرگزاری صدا و سیما