شرکت جالیزان با همکاری سازمان فضایی ایران در تاریخ 5 مرداد 1401، وبیناری تخصصی ای در خصوص کاربرد فناوری های نوین در کشاورزی هوشمند ارائه دادند. وبینار از “زمین تا فضای کشت و کار هوشمند” توسط آقایان محمد رضوانی ،مدیر فنی استارتاپ جالیزان و دارای 16 سال سابقه توسعه نرم افزار و جناب آقای مهندس سالار پاشاپور،کارشناس ارشد سنجش از دور شرکت جالیزان (سرایکو) و کارشناس سابق موسسه تحقیقات زیست محیطی آب و خاک دانشگاه تهران ارائه شد.
هدف کلی وبینار
هدف از برگزاری این وبینار ارائه اطلاعات و توضیحاتی در رابطه با کاربرد های فناوری سنجش از راه دور و بهره گیری از فناوری های مدرن برای مدیریت مزرعه میباشد .سازمان فضایی ایران در راستای حمایت از کسب و کارهای نوین و فضاپایه این وبینار را با همکاری گروه جالیزان برگزار کرده است.همچنین گروه جالیزان به منظور آگاهی به جامعه کشاورزی گام های موثری در زمینه کشت و کار برداشته است. در این وبینار به بررسی ارتباط و اتصال بیشتر بین سنجش از دور ، کشاورزی و کسب و کار پرداخته شده است. توضیحات مهم و تخصصی در 3 بخش تحت عنوان های :
- کسب و کار و داده ها
- سنجش از دور
- کاربرد اطلاعاتی نرم افزار
ارائه شده است. همچنین به توضیح دقیق تری در رابطه با انواع داده ها، بهره وری از نرم افزار، نیاز های حوزه کشاورزی، سامانه های اطلاعاتی، معماری و ساختار های نوین نرم افزاری پرداخته شده است که در ادامه متن ارائه و صحبت های مطرح شده در این وبینار تخصصی به صورت ویژه و دقیق بررسی می شود.
ویدئوی کلی وبینار مشترک جالیزان و سازمان فضایی
بخش اول وبینار؛ کسب و کار و داده ها
بخش ابتدایی وبینار توسط مهندس رضوانی با عنوان ارتباط کسب و کار ارائه شده است بخشی از ارائه ایشان در ادامه آورده شده است:
این مجموعه از عنوان کسب و کار به جای کشاورزی هوشمند استفاده کرده است ،بدین منظور که بتوان کسب و کار را در کشاورزی قرار داد.. تمرکز اصلی این سمینار بر روی هوشمند سازی کشت و کسب و کارهای مبتنی بر کشاورزی خواهد بود.
در زمینه هوشمند سازی یکی از مسائل اصلی کارایی خواهد بود که این مجموعه با انتخاب کردن عبارت “از زمین تا فضا” بیانگر این است که در تلاش است تا بهترین و بیشترین کارایی را در زمینه کشت و کارها ارائه دهد.
کسب و کارهای بر پایه داده و دیتا Driven
کسب و کارهایی که بر اساس داده هستند، در تمام مجموعه طبقات کسب و کار و در تمام لحظات تصمیم گیری آنها دخیل خواهد بود. به زبان ساده تر میتوان گفت در کسب و کاری که بر اساس داده باشد این داده ها هستند که تصمیم گیری خواهند کرد و نه افراد و تجارب.
در دیتا Driven یک موضوع اصلی به عنوان business intelligence یا به اختصار BI مطرح هست که ابزار هایی را نشان می دهد که کاربر بتواند به عنوان هوش تجاری از داده ها به خوبی برای کسب و کار خود بهره مند شود.
ورود به حوزه کشاورزی
دغدغه هایی از جمله مخاطرات آب و هوایی ، افزایش هزینه ها و امنیت غذایی در حوزه کشاورزی وجود دارد.با وجود این مشکلات مجموعه جالیزان در صدد آن می باشد تا راه حل هایی برای بالا بردن عملکرد ها در زمینه کشاورزی داشته باشد.در دو روش سخت و نرم می توان بهینه سازی را بررسی کرد.
بهینه سازی با روش های سخت: اصلاح روش آبیاری ، اصلاحات محیطی و…
بهینه سازی با روش های نرم: هزینه های پایین تر (هزینه هایی که در حوزه نرم افزاری میتوان انجام داد نسبت به حوزه سخت افزار بسیار پایین تر است .)،ROI بالاتر(نرخی معتبر برای سنجش بهینه سازی که در مقایسه با روش های سخت افزاری هزینه کمتری دارد )،ایجاد زیر ساخت های قابل توسعه.
روش های افزایش بهره وری با استفاده از نرم افزار کدامند؟
- تولید و بهره برداری از داده ها (از کاشت تا برداشت )
- ابزار های هوش مصنوعی(بهره برداری)
- سیستم های تصمیم یاری (تصمیم های مبتنی بر داده )
- بهینه سازی سیستم
- منابع انسانی
حوزه های افزایش بهره وری در روش های نرم
- محصول کشاورزی
- حوزه کسب و کار
بررسی بهینه سازی به روش نرم در حوزه محصول (داده ، ابزار مطمئن تصمیم گیری)
هرچه داده های بیشتر وجود داشته باشد و ابزارهای مناسبی فراهم شود میتوان بازخورد های بیشتری نیز داشت. در دو زیرمجموعه میتوان آنها را بررسی نمود. .اول اطلاع دقیق از سطح مزرعه که با استفاده از خدمات و اطلاعات تصاویر ماهواره ای که دریافت می شود میتوان مجموعه پارامترهای دقیقی را از سطح مزرعه دریافت کرد و در بهینه سازی ها باز آن بهره برد..دوم پیش بینی رخداد های محیطی که اگر به موقع باشد می توان به درستی با آنها مقابله کرد و از آنها به درستی استفاده شود. تا خسارات کمتری حاصل شود.
بخش دوم وبینار؛ سنجش از دور
بخش دوم وبینار توسط مهندس پاشاپور تحت عنوان سنجش از دور ارائه شده است و ایشان به مسائل گوناگونی پرداختند:
با توجه به پیشرفت تکنولوژی در دهه های اخیر، در دنیا افق های تازه ای برای استفاده از ابزار ها و پایگاه های داده ای، ایجاد شده که در این بخش مواردی از آنها که مربوط به بحث کشاورزی هست بیان می شود.
به طور کلی بر اساس افزایش جمعیت و کمبود منابع غذایی و انرژی موجود در جهان و کشورمان ایران، فعالان در این زمینه برای جلوگیری از کمبود منابع و رفع مشکلات معیشتی جمعیت مجبور هستند دو نکته را حتما رعایت کنند:
- حفظ و ایجاد پایداری در منابع موجود
- افزایش عملکرد و راندمان های استفاده از آنها
در ادامه راهکار های نوین که در این راه می تواند در مدیریت این مسائل و بحران ها را کمک کند پرداخته میشود: ب
برای اینکه دقیق تر بتوان این مسائل را موشکافی کرد بهتر است ابتدا نیاز ها و کمبود هایی که در حال حاضر در ایران برای بحث کشاورزی وجود دارد را بیان کنیم.
نیاز های حوزه کشاورزی
اصلی ترین نیاز در حوزه کشاورزی و یا به طور گسترده تر در همه حوزه ها ، نیاز داده ای و در واقع آگاهی در مورد جوانب و شرایط مختلف در هر مورد می باشد.
برای مثال در کشاورزی برای تصمیم گیری و سیاست گذاری های کلان اگر اطلاعات کافی در مورد میزان نیاز جمعیت به محصولات استراتژیک وجود داشته باشد و از طرفی میزان تولید آنها توسط ابزار های قدرتمند و سریع برآورد شود سیاست ها و تصمیمات اتخاذ می تواند امنیت غذایی را فراهم کند زیرا در این صورت سیاست ها هدفمند تر به سمت افزایش تولید می رود.
از طرفی برای اینکه این امر محقق شود ابتدا باید منابع موجود مدیریت شود که نیازمند داشتن آگاهی کافی در مورد آن منابع هست. به عنوان مثال اگر مقدار منابع پایدار آبی را مشخص باشد میتوان برنامه ریزی های تولید را بر اساس آن انجام داد. و در نتیجه نه زیاده روی اتفاق افتاده و نه چیزی بلااستفاده مانده است.
به صورت کلی اطلاعاتی مورد نیاز است که بتوان عملکرد و راندمان های تولیدی را افزایش داد. مثلا امکان تولید گندم در هکتار را با راهکار های مدیریت زراعی افزایش داد. که همزمان با این نیاز توسعه کشاورزی مدرن وجود دارد که خود آن نیازمند اطلاعات جدیدی است برای مثال اگر مزرعه ای بخواهد سمپاشی شود باید دقیق مشخص شود که کجا دارای مشکل است. این کار به صورت سنتی در کشت و صنعت های وسیع بسیار هزینه بر میباشد اما با ابزار هایی که در ادامه به آن پرداخته می شود و با هزینه کمتر و سریع تر می توان این کار را انجام داد.
داده های بخش قبل را می توان به دو صورت داشت:
- وضعیت موجود
- پیشبینی از شرایط آینده
این داده ها در بحث کشاورزی به چند نوع تقسیم میشوند:
- شرایط آب و هوایی و جوی که یکی از مسائل مهم است چرا که اطلاع از آن می تواند از نابودی منابع موجود جلوگیری کند و از طرفی باعث افزایش عملکرد تولید شود.
- منابع موجود هست که قبلا اشاره شده است.
- سلامت مزارع و باغات موجود و شرایط رشدی محصولات کشاورزی است و در صورتی سلامت و روند رو به رشد محصولات میتواند برآورده شود که داده ها و هشدار های قابل اعتماد و به هنگام وجود داشته باشند.
با توجه به بحران ها و دغدغه های موجود در بحث کشاورزی، امروزه نمی توان از روش های سنتی مشکلات و ایرادات را عیب یابی کرد. در نتیجه بهترین راهکار استفاده از داده های سنجش از دوری هست که سرعت بالا و کمترین هزینه را داراست و به مدیریت مزرعه کمک می کند.
داده های سنجش از دوری بعد از داده برداری به این اطلاعات به پایگاه ها ارسال میشود و در مدل های مختلف کشاورزی و اقلیمی مورد استفاده قرار می گیرد و در اختیار کاربران در سطوح مختلف قرار میگیرد تا از این طریق مدیریت و عملکرد مزرعه به طور صحیح انجام شود.
اطلاعات آب و هوایی
شامل دمای هوا ، مقدار تابش خورشیدی ، دمای سطح زمین،سرعت باد،رطوبت نسبی هوا،رطوبت خاک، بارندگی است.
برای فراهم کردن اطلاعات در مورد زمان حال دو روش وجود دارد :
یک: ایستگاه های اندازه گیری زمینی(داده های نقطه ای و هزینه بر)
دو : اندازه گیری بر اساس تکنولوژی های سنجش از راه دور این داده ها
ماهواره های هواشناسی کدامند؟
ماهواره های خورشید آهنگ و زمین آهنگ
از طرف دیگر مدل هایی بر اساس این اطلاعات توسعه داده شدند که علاوه بر درون یابی مکانی داده های هواشناسی پیشبینی از این داده ها برای زمان های پیش رو را ارائه می کنند که مدل های برخی از آنها GFS MERRA، WRF ،GLDAS هستند.
به عنوان مثال مدل WRF توسعه داده شده که اطلاعات هواشناسی با رزولوشن های مختلف مثل 9 کیلومتر در 9 کیلومتر را ارائه میکند که این مدل را برای پهنه ایران ارائه می کنیم.دومین گروه از انواع داده ها اطلاعات در مورد منابع موجود است. که شامل اطلاعات خروجی از پایش منابع آبی، پایش سطوح کشت به عنوان منابع فصلی ،پایش منابع طبیعی مثل بحث بیابان زدایی هست.
سلامت و هشدار
سومین گروه از انواع داده های کشاورزی مورد نیاز ، داده های مربوط به سلامت مزارع و اراضی سبز و همچنین هشدار های به موقع در این زمینه می باشد. یکی از ابزار های این بخش، سامانه های پایش و هشدار سلامت مزارع کشاورزی هست که با استفاده از داده های سنجش از دور ماهواره ای یا پهپادی و طول موج های مختلف الکترومغناطیسی میتوان نقشه های سلامت مربوط به مسائلی مثل :آفات و بیماری ها ،استرس های آبی ، دمایی و تغذیه ای را تولید کرد و بر اساس آنها اقدام مورد نیاز را انجام داد.همانطور که میدانید این استرس ها باعث کاهش محصول و در مواردی از بین رفتن تمامی محصولات میشوند که در صورت استفاده از این تکنولوژی ها می تواند مدیریت شود.
ابزار دیگری که وجود دارد سامانه های پایش مناطق مستعد آتش سوزی هست که با استفاده از تکنیک ساده تعیین مناطق خشک و دارای پوشش های گیاهی می تواند احتمال رخداد آتش و تولید نقشه ها، هشدار را انجام دهد.
ابزار دیگری میتواند سامانه های پایش و هشدار سیل باشد که اطلاعات مورد نیاز آن مانند نقطه های ارتفاعی منطقه ،نوع پوشش روی زمین، نوع خاک و بافت خاک از طریق تکنولوژی های سنجش از دوری برآورد و مدل سازی های سیلاب و پیش بینی رخداد آن انجام شود که میتواند از خیلی از موارد نابودی محصولات و… تا حدی جلوگیری کند.
در بحث های کلان هم ابزار هایی مانند سامانه های پایش خشکسالی که مناطق مختلف در طول سری های زمانی را از نظر خشکسالی پایش و نتیجتا اطلاعات لازم جهت اخذ تصمیمات در مقابله با آن را فراهم می کند وجود دارد.
سامانه های اطلاعات رشد محصولات
به صورت تخصصی تر در بحث کشاورزی ابزارها و سامانه هایی وجود دارد که میتواند در طول فصول مختلف زراعت، داده های رشد گیاه جهت تسهیل مدیریت زراعی مزرعه و یا مزارع را فراهم کند که مواردی مثل شوری خاک ، PH خاک،سطح سبز و نیاز های آب و کودی و… را توسط الگوریتم هایی که محققین در سراسر دنیا توسعه دادند را فراهم کند .
سطوح مورد استفاده ابزار های و تکنولوژی های کشاورزی کدامند؟
- سطوح مدیریتی و حاکمیتی
- سطوح مزرعه محور
سطح مزرعه محور توسط کشاورزان و فعالان در این زمینه استفاده میشود و میتواند در یک پکیج کامل کشاورز اطلاعاتی مانند زمان و نوع عملیات مناسب قبل کشت ، نوع کشت مناسب ، شرایط ابتدایی مزرعه ، مراحل مختلف رشد گیاهی، پیشبینی های هواشناسی ،داده های مربوط به تنش ها، بیلان های آبی و ….را دریافت میکند و بر اساس آن مدیریت های مختلف مزرعه را انجام میدهد که در نهایت باعث حفظ و افزایش میزان تولید با استفاده حداقلی از منابع و در نتیجه افزایش درآمد میشود.
جالیزان در این راستا چه میکند؟
تمام تلاش گروه جالیزان این است که اطلاعات مورد نیاز کشاورزی را در سریع ترین زمان و با دقت بالا در اختیار کاربران قرار دهد و در کنار آن باعث بهبود کشت و کار آنها شود. دسترسی به جالیزان از طریق دو روش وب و اپلیکیشن امکان پذیر میباشد.
استفاده از این ابزارها در سطوح مدیریتی
با دانستن میزان تولید و سطح کشت شده فصل زراعی، مدیران میتوانند در مورد میزان و زمان واردا صادرات در صورت تولید بیشتر از نیاز داخل تصمیم گیری کنند و یا با آگاهی به میزان منابع آبی و… موجود و الگوی کشتی اقدام به ارائه الگوهای کشتی سازگار و همچنین توزیع عادلانه یارانه های نهاده ای و… کنند.
سامانه های مختلف و هوشمند
- پایش خشکسالی
- پسطوح کشت محصولات
- هواشناسی
- تولید
- آتش
- آلودگی
- سیل
- بیلان منابع
از میان سامانه های ذکر شده چند مورد که تیم بزرگ سرایکو (ستوسعه دهنده جالیران) ارائه کرده معرفی می شود:
سامانه پایش محصولات کشاورزی ذرت ، کلزا و چغندر قند که در این سامانه در وسعت ایران سطوح کشت شده محصولات ذکر شده به صورت اتوماتیک و هوشمند تشخیص داده میشود و از زمان ابتدای کشت پیشبینی های هواشناسی ، پارامتر های بیوفیزیکی و غیره برآورد و در نهایت در انتهای کشت میزان تولید عملکرد و بهره وری آب در سطح کل کشور به صورت کشوری و استانی ارائه می گردد.
جالیزان و جالیزان پرو هم به صورت نسخه وب و اپلیکیشن تلفن همراه با ثبت مزرعه برای سطوح خرد و کشت و صنعت های بزرگ داده هایی از قبیل اطلاعات هواشناسی ، نقشه های سلامت سطح سبزینگی، میزان رطوبت موجود ،نیاز کودی و عملکرد را فراهم و با مشاوره های تخصصی به همراه تامین نهاده های مورد نیاز در بخش فروشگاه به طور همه جانبه همراه و دستیار کشت و کار می باشد.
بخش سوم وبینار؛ کاربرد اطلاعاتی نرم افزار
بخش سوم و پایانی وبینار توسط مهندس رضوانی در رابطه با کاربرد نرم افزار ارائه شده است:
فراهم آوری داده و ایجاد امکانات مورد نیاز برای کاربران
در بخش نهایی به این امر پرداخته می شود که بتوان تمامی این داده ها و اطلاعات را به روش های نوین در اختیار کاربر قرارداد.. یک مقصود اصلی وجود دارد و آن اینکه داده ها به جای اینکه در کتاب و کتابخانه باشد در سطح کسب و کار قرار گیرد و از این امکانات به صورت کلی در کسب و کار های کلان و خرد استفاده شود.
برای اعمال این کار نیازمند یک رابط کاربری آسان هستیم که این افراد در سطوح مختلف دانش هستند.
همچنین نیازمند دسترسی پذیری بالا به صورتی که بتوان در شرایط مختلف از آن استفاده کرد
(از طریق موبایل و اپلیکیشن ها و…که بتوان اطلاعات را به کاربر داد.)
و نیاز سوم توسعه پذیر بودن است . یعنی بتوان اطلاعات را به حالتی منعطف و مفید به دست کاربر رساند.
درباره جالیزان
جالیزان (دستیار هوشمند کشت و کار ) برای ارائه خدمات کشاورزی به کاربر طراحی شده است که میتوانید هم از طریق ورود به سامانه و هم از طریق وب اپلیکیشن به آن دسترسی پیدا کنید.
در جالیزان خدمات متعددی ارائه میشود که اصلی ترین آن آنالیز تصاویر ماهواره می باشد که به صورت روزانه سطح مزرعه شما را تحلیل میکند و پارامتر های مورد نیاز شما را در اختیارتان قرار میدهد.
همچنین در بحث هواشناسی کشاورزی موتور های اختصاصی دارای استاندارد های بین المللی پیشی بینی های هواشناسی مختص به کشاورزی را بر عهده دارند.
کارشناسان گروه جالیزان آماده ارائه مشاوره در زمینه های کشاورزی هستند و کاربران میتوانند به صورت آنلاین مشکلات خود را مطرح کنند . همچنین امکان خرید و ارسال محصولات به صورت آنلاین در اپلیکیشن فراهم شده است . در قسمت خدمات کشاورزی میتوانید از آگهی ها در دسته بندی های مختلف متناسب با نیاز خود جست و جو کنید.
تمامی توضیحات و مطالب تا به اینجا در حوزه محصول ارائه شد و در این بخش به صورت تخصصی به مسئله بهینه سازی در حوزه کسب و کار پرداخته می شود.
بهینه سازی در حوزه کسب و کار (داده ، ابزار مطمئن تصمیم گیری)
طبقه بندی اطلاعات عملیات و دسترسی ها (تمام عملیات ها در سامانه ثبت شود تا داده ها قابل بازیافت و بررسی و مدیریت باشند.
BI و داشبورد هوشمند ( داشبوردی که با استاندارد های BI اطلاعاتی را در سطح کل مزرعه در اختیار مدیران در سطوح مختلف قرار دهد.)
راه حل این مجموعه در حوزه کسب و کار
راه اندازی جالیزان PRO (مدیریت هوشمند کشاورزی)؛
مشتریان و کاربران جالیزان پرو میتواند از گروه های کشت و صنعت ها یا کشاورزی های وسیع و… باشند.این مجموعه در گروه و سطوح مختلف مانند شرکت،کشت و صنعت ها، واحد ، بخش ، محصولات مختلف ،طبقه بندی شده است.در نهایت در گروه های مختلف منابع انسانی و نهادها و ماشین آلات ، خروجی ها بر اساس داشبورد گزارش گیری هوشمند قابل گزارش گیری می باشد و امکان پاسخ دهی به مشکلات اساسی مانند قیمت تمام شده را داراست.بدین صورت که بررسی هایی در مورد قطعه و محصول و میزان هزینه ها و سود و زیان و … را اعلام میدارد.
تولید تا بهره برداری از داده ها به وسیله جالیزان
- تولید داده (به صورت خودکار از طریق تصاویر ماهواره و توسط کارشناسان )
- پردازش داده (ابزار هایی برای پردازش داده تعبیه شده)
- بهره برداری از داده(ابزارهایی برای بهره برداری از این داد ها
- کسب و کار مبتنی بر داده (با مجموعه این اطلاعات کسب و کاری مبتنی بر داده تولید خواهد شد.)
دو ابزار مهم برای برای دسترسی به امکانات
- موبایل اپلیکیشن
- وب اپلیکیشن
موبایل اپلیکیشن ها
در موبایل اپلیکیشن ها نرم افزار های بومی _ NATIVE وجود دارد. این اصطلاحی برای نرم افزار نصب شده روی سیستم های لپ تاپ، دسکتاپ یا موبایل می باشد که دسترسی کاربر به اطلاعات از سمت سامانه را میسر میکند.
وب اپلیکیشن ها
در وب اپلیکیشن ها واکنش گرایی مطرح می شود بدین ترتیب که اطلاعات و نرم افزار باید در ابعاد و اندازه متناسب با سیستم، اطلاعات مورد نیاز شما را نمایان کند.
اعلانات و دسترسی پذیری
در جالیزان از اعلانات هوشمند استفاده شده است و این امکان را به شما می دهد که به عنوان مثال در هواشناسی بتوانید در موقعیت مزرعه خودتان پیش بینی های هواشناسی و مخاطرات آن را بدست آورید . این اطلاعات در لحظه و به صورت دقیق به دست شما خواهد رسید و بدین ترتیب دسترسی پذیری بالایی خواهیم داشت.
(PROGRESSIVE WEB APPS )PWA
اپ هایی که آمیخته با موبایل ها ،اپلیکیشن ها و وب اپلیکیشن های بومی که بتوانند با حجم کمتر به صورت PROGRESSIVE بروز شوند و بتوانید از ان استفاده کنید.
همه ماجرا آنچه که ما میبینیم نیست (مفهوم فرانت اند و بک اند)
در فضای فرانت اند تجربه کاربری و رابط کاربری وجود دارد..تجربه کاربری که این امکان را به شما میدهد که از آن اپلیکیشن و از ساختار ها به عنوان کاربر استفاده کنید.
در فضای بک اند (سمت سرور) منطق ها ،الگوریتم، پایگاه داده و پردازش اطلاعات وجود دارد این امکان را فراهم می کند که در سطح موبایل اپلیکیشن فقط یک رابط کاربری نمایان شود.
طراحی معماری سامانه پردازشی و GIS
آنچه که کاربر در یک سامانه پردازشی می بیند فقط یک نقشه خواهد بود در حالی که نقشه و المان های بسیاری مانند منابع پردازشی ،استفاده از کلود، انواع پایگاه داده و اپلیکیشن سرور ها و ژئو سرور ها در سمت بک اند وجود دارد .
این مجموعه از ابزار ها از پایگاه داده در سمت بک اند اجرا میشود تا در نهات کاربر فقط خروجی آن را در فرانت ببیند.
ساختار های نوین نرم افزار،راه حل برون رفت از پیچیدگی
نرم افزار های قدیمی مانند جاوا و دات نت و … که دارای ساختاری نسبتا پیچیده و گسترده تر هستند نهایتا منجر بر ایجاد نرم افزاری پیچیده و بزرگ میشوند که اجرا و نگهداری آن نیز پر هزینه است. این در حالی است که معماری MICRO SERVICES به شما این امکان را می دهد که در سمت بک اند بتوانید به دور از پیچیدگی و با زبان های برنامه نویسی ساده و چابک مانند پایتون و پی اچ پی و… نرم افزار های بزرگ و پیچیده را به نرم افزار های سبک و سرویس های کوچک تبدیل کنید.
انواع داده ها و ذخیره سازی آنها
- داده های هندسی و جغرافیایی
- داده های ارتباط محور-RDMS
- داده های بدون ساختار-UNSTRUCTURED
تجربه های تیم فنی جالیزان
- 10 سال توسعه نرم افزار های تخصصی حوزه کشاورزی
- سند ملی آب ایران
- سامانه نیاز آبی دریاچه ارومیه
- سیستم مدیریت آب دشت مهاباد
- سامانه مدیریت اطلاعات کشاورزی
- سامانه پایش ماهواره ای محصولات کشاورزی
- جالیزان و جالیزان PRO
- قابلیت بهره برداری به صورت سرویس محور(امکان بهره برداری از تمام ویژگی ها از طریق ارتباط با جالیزان)
سخن پایانی
در نهایت با توجه به تجربیات کسب شده در سامانه های مختلف این مجموعه ، محصول نهایی این آزمایش و محک ها اپلیکیشن جالیزان و جالیزان پرو بوده است تا با استفاده از این تجارب بتوان علوم و فنون و امکانات به دست آمده را در اختیار کشاورز و همچنین کشت و صنعت های خرد و کلان قرار داد.
تیم جالیزان تمامی این اطلاعات ،امکانات و ویژگی ها را به صورت سرویس محور و به دور از پیچیدگی ها در اختبار کاربر قرار می دهد و همواره در صدد آن است که با ارائه اطلاعات تخصصی حامی و همراه کشاورزان و کاربران خود باشد.
امید است تا با پیشرفت علم و فناوری و بررسی های دقیق در زمینه کشت و کار شاهد افزایش شاخص های کمی و کیفی محصولات کشاورزی و … باشیم.
این وبینار با همکاری سازمان فضایی ایران برگزار شده است.