گیاهان آپارتمانی می توانند به بیماری های مختلف باکتریایی، قارچی و ویروسی مبتلا شوند. شناسایی اغلب این بیماری ها می تواند از طریق بررسی گیاه و شرایط رشد گیاه انجام شود. توانایی تشخیص بیماری به شما کمک می کند تا بیماری گیاه آپارتمانی خود را به درستی درمان یا کنترل کنید و اقداماتی را برای جلوگیری از مشکلات بعدی انجام دهید.
در این مقاله به بررسی نحوه تشخیص بیماری های رایج گیاهان آپارتمانی و همچنین اقداماتی که می توانید در مورد درمان و پیشگیری از آن انجام دهید را می پردازیم.
برای یادگیری مطالبی که که باید در مورد بیماری های رایج گیاهان آپارتمانی و نحوه شناسایی، درمان و پیشگیری از آنها بدانید تا به خوبی از گیاهان آپارتمانی خود نگهداری کنید، این مقاله می تواند اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار دهد.
پوسیدگی ریشه / پوسیدگی ساقه
علت پوسیدگی ریشه و ساقه در اکثریت قریب به اتفاق گیاهان آپارتمانی آب دادن بیش از حد یا زهکشی ضعیف خاک است. از آن جایی که آب دادن بیش از حد رایج تر است، پوسیدگی ریشه و ساقه را به یکی از شایع ترین بیماری ها تبدیل می کند.
علت بیماری پوسیدگی ریشه و ساقه در گیاهان آپارتمانی
پوسیدگی ریشه و ساقه توسط ارگانیسم های قارچی مختلفی می تواند ایجاد شود که فوزاریوم (Fusarium)، پایتیوم (Pythium)، ریزوکتونیا(Rhizoctonia) و فیتوفتورا (Phytophthora) شایع ترین آنها هستند. پاتوژن های قارچی در خاک هایی که زهکشی ضعیفی دارند و مرطوب می مانند و همچنین در مخلوط خاک گلدان رشد می کنند و سیستم ریشه گیاهانی را که تحت تنش و ضعیف هستند آلوده می کنند.
علائم بیماری پوسیدگی ریشه و ساقه در گیاهان آپارتمانی چیست؟
علائم پوسیدگی ریشه و ساقه عبارتند از پژمرده شدن گیاه آلوده ، از پایین به بالا، حتی اگر خاک مرطوب باشد و همچنین شاخ و برگ و ساقه ها قهوه ای، زرد یا سیاه می شوند. علاوه بر این، ریشه ها به جای رنگ سفید سالم، به حالت مات و قهوه ای یا سیاه خواهند بود. همچنین ممکن است بوی پوسیدگی از ریشه یا قسمت های آسیب دیده گیاه به مشام برسد.
برای پیشگیری و درمان پوسیدگی ریشه و ساقه چه میتوان کرد؟
گاهی اوقات بهترین اقدام این است که گیاه را با پوسیدگی ریشه دور بیندازید و یک گیاه جدید شروع به کاشتن کنید. مگر اینکه بتوانید قلمه هایی سالم از گیاه آسیب دیده را جدا کنید. اغلب زمانی که گیاه علائم بیماری را نشان می دهد، سیستم ریشه عفونی می شود و نمی توان آن را نجات داد.
نکاتی درباره پیشگیری از پوسیدگی ریشه و ساقه در گیاهان آپارتمانی:
فقط گیاهان سالم بخرید.
از ظروف تمیز با زهکش مناسب استفاده کنید.
از مخلوط های گلدانی استفاده مجدد نکنید.
از مخلوط گلدانی استفاده کنید که زهکشی خوبی دارد.
فقط زمانی اقدام به آب دادن کنید که گیاه به آن نیاز دارد و خاک را خیس نگه ندارید.
آب دادن به گیاه را در زمستان کاهش دهید در حالی که گیاه شما به طور فعال رشد نمی کند.
لکه های قارچی برگ
انواع قارچ ها باعث ایجاد لکه های قارچی بر روی گیاهان آپارتمانی می شوند. خوشبختانه ، صرف نظر از نوع قارچ، شناسایی لکه برگی قارچی و همچنین پیشگیری و درمان آن یکسان است.
علت بیماری لکه های قارچی برگ در گیاهان آپارتمانی
قارچ هایی که لکه های قارچی بر روی گیاهان آپارتمانی شما ایجاد می کنند و می توانند مخلوط گلدان را آلوده کنند، زمانی که شرایط خنک و مرطوب باشد، بیشترین شیوع را دارند. این امر به ویژه زمانی صادق است که مخلوط گلدان به طور مداوم مرطوب باشد و شاخ و برگ گیاه برای مدت طولانی مرطوب بماند، به خصوص در شب. قارچ ها همچنین در بقایای گیاهی جدا شده از گیاه اصلی می توانند باقی مانده و زنده بمانند.
علائم بیماری لکه های قارچی در گیاهان آپارتمانی
لکه های قارچی برگ روی شاخ و برگ گیاه آپارتمانی به رنگ های قهوه ای، سیاه، قرمز، زرد یا خرمایی ظاهر می شوند. لکه ها می توانند با هم رشد کنند و منجر به ریزش برگ و یا پیچش آن شوند.
پیشگیری و درمان بیماری لکه های قارچی در گیاهان آپارتمانی
اگر متوجه شدید که گیاه آپارتمانی لکه های قارچی روی برگ دارد، هر گونه برگ آسیب دیده و بقایای ریخته شده در بالای خاک در جایی که قارچ ها رشد می کنند را بردارید. در عفونت های شدید، می توانید با اسپری قارچ کش بی خطر برای گیاه خاص خود که قارچ های عفونی را می کشد، استفاده کنید.
انواع قارچ کش های مورد استفاده برای گیاهان خانگی
پرکاربردترین انواع سم قارچ کش در زیر آورده شده است:
• قارچ کش بنومیل
• قارچ کش مانکوزب
• قارچ کش کاپتان
• قارچ کش کاربندازیم
• ایپرودیون کاربندازیم
• سایپروکونازول + کاربندازیم
برای بیماری قارچی لکه برگی در گیاهان آپارتمانی چه کنیم؟
- کاهش میزان رطوبت اطراف گیاه آپارتمانی.
- اوایل روز به گیاه را آبیاری کنید تا شب زمان خشک شدن داشته باشد.
- روی شاخ و برگ آب نپاشید.
- گردش هوا را افزایش دهید.
- قسمت بالای مخلوط گلدان را با از بین بردن بقایای گیاهی افتاده، تمیز نگه دارید.
- از مخلوط های گلدان آلوده، مجدد استفاده نکنید.
لکه های باکتریایی برگ گیاهان
بیماری لکه برگی باکتریایی در گیاهان آپارتمانی می تواند جدی باشد و بسته به نوع آن می تواند منجر به مرگ گیاه شود. انواع مختلفی از باکتری ها باعث این مشکل می شوند و بیماری یا موضعی باقی می ماند، به عنوان مثال، فقط شاخ و برگ را تحت تاثیر قرار می دهد، یا سیستمیک و جدی تر می شود و در سراسر ساقه ها و برگ ها حرکت می کند و نمود پیدا می کند.
علت بیماری لکه های باکتریایی برگ در گیاهان آپارتمانی چیست؟
باکتری های ایجاد کننده لکه های باکتریایی بر روی گیاهان آپارتمانی در شرایط خنک و مرطوب به ویژه رشد می کنند. علاوه بر این، روشهای آبیاری نامناسب و تراکم بیش از حد گیاهان نیز باعث ایجاد مشکل میشود. همچنین با استفاده مجدد از خاکی که حاوی باکتری لکهبر برگ است، گیاه سالم آلوده می شود.
علائم بیماری لکه های باکتریایی برگ در گیاهان آپارتمانی
لکه های برگ باکتری ها با تشکیل مناطق سیاه رنگ و آغشته به آب که گاهی اوقات می تواند یک طرح دایره ای زرد رنگ در اطراف خود داشته باشد، روی شاخ و برگ ظاهر می شود. با گسترش بیماری، نواحی آغشته به آب با هم ادغام می شوند و بخش های بزرگی از برگ را می پوشانند.
اگر لکه های برگ فقط روی شاخ و برگ وجود داشته باشد و موضعی باقی بماند و به دیگر ساقه ها منتقل نشود، به احتمال زیاد می توان بیماری را در گیاه آپارتمانی کنترل کرد.
با این حال، اگر نواحی سیاه رنگ و آغشته به آب ساقه ها را بپوشاند و همچنین شاخ و برگ و مناطق آسیب دیده فرو بریزند، آلودگی باکتری سیستمیک است و کل گیاه را تحت تأثیر قرار می دهد که مشکلی جدی است.
پیشگیری و درمان بیماری لکه های باکتریایی برگ در گیاهان آپارتمانی
اگر لکههای باکتریایی روی کل گیاه تأثیر میگذارند و سیستمیک هستند، تنها کاری که میتوانید انجام دهید این است که کل گیاه و همچنین خاکی را که در آن رشد کرده است را دور بریزید. هیچ درمانی برای این مشکل وجود ندارد و بهتر است خاک استفاده شده را دور بریزید و شانس آلوده شدن یک گیاه سالم جدید را نداشته باشید.
اگر فقط چند برگ آلوده بود و باکتریها موضعی باقی میماند، میتوانید آنها را از گیاه جدا کرده و دور بریزید. علاوه بر این، میتوانید از مشکلات بیشتر لکه برگی باکتریایی با موارد زیر جلوگیری کنید:
- گیاهان آپارتمانی خود را از هم جدا کنید تا گردش هوای خوبی در اطراف آن وجود داشته باشد.
- صبح زود آبیاری کنید تا شاخ و برگ ها تا شب زمان خشک شدن داشته باشند.
- روی شاخ و برگ آب نپاشید.
- بالای خاک را از بقایای گیاهی افتاده تمیز نگه دارید.
- از خاک آلوده قبلی استفاده مجدد نکنید.
بیماری کپک دوده ای
اگرچه به احتمال زیاد با کپک دوده سیاه در طبیعت مواجه شده اید ، اما در شرایط مناسب قارچ ها می توانند گیاهان آپارتمانی شما را نیز آلوده کنند. یافتن کپک دوده ای روی گیاهان آپارتمانی شما به طور کلی به این معنی است که شما مشکل بزرگ تری نسبت به ماده سیاه پوشاننده سطح برگ ها دارید یعنی آفات.
علت بیماری کپک دوده ای در گیاهان آپارتمانی
چندین قارچ مسئول ایجاد کپک های دوده سیاه هستند و اگرچه درون یا روی گیاه آسیب دیده زندگی نمی کنند، اما در عسلک ترشح شده توسط چندین آفت رایج رشد می کنند. آفاتی که عسلک تولید می کنند، عبارتند از:
- شته ها (Aphids)
- شپشک آرد آلود (Mealybugs)
- (Soft Scales)
- مگس های سفید (Whiteflies)
- برگ دان ها (Leafhoppers)
- پسیل ها (Psyllids)
در بیشتر موارد مگر در موارد شدید، کپک دوده ای فقط یک زخم عادی است و به گیاه آسیب نمی رساند مگر اینکه سطح برگ را آنقدر بپوشاند که رسیدن نور خورشید را مسدود کند. با این حال، آفتی که قارچ ها را جذب می کند، می تواند داستان دیگری در مورد ایجاد آسیب یا مرگ گیاه باشد.
پیشگیری و درمان بیماری کپک دوده ای در گیاهان آپارتمانی
برای جلوگیری از بروز بیماری کپک دوده، ابتدا باید از شر آفتی که این بیماری را ایجاد می کند، خلاص شوید. از آنجایی که آفاتی مانند شته ها رنگ های زیادی دارند و به راحتی استتار می شوند، بهتر است گیاهان آپارتمانی خود را هر هفته برای علائم مشکل آفت بررسی کنید. این عمل زودهنگام قبل از اینکه مشکل از کنترل خارج شود و منجر به کپک دوده شود، تضمین می کند.
بسته به گیاه خاص، بسیاری از اوقات محصولاتی مانند چریش، صابون حشره کش یا روغن باغبانی مشکل آفت را از بین می برد. با این حال، همیشه دستورالعمل های خاص مربوط به هر گیاه را هنگام استفاده دنبال کنید.
برای از بین بردن کپک سیاه ناخوشایند از برگ ها، می توانید قارچ های آسیب دیده را با ابزاری تمیز از روی گیاه جدا کنید یا آن را بشویید. پاک کردن آرام برگ های آسیب دیده با یک پارچه مرطوب معمولاً باعث از بین رفتن سیاهی بخشی از سطح برگ می شود.
کپک پودری
سفیدک پودری یک بیماری قارچی است که بیشتر در گیاهان آپارتمانی در طول ماههای زمستان که دمای داخل خانه گرم تر و رطوبت بالاست، شایع است. این بیماری معمولاً گیاه آپارتمانی را از بین نمی برد و معمولاً کنترل شرایط رشد گیاه برای پیشگیری و کنترل مشکل کافی است.
علت بیماری کپک پودری در گیاهان آپارتمانی
چندین گونه قارچی از سرده Oidium در آلوده شدن گیاهان آپارتمانی شما به سفیدک پودری مقصر هستند. شرایط اصلی برای شیوع این بیماری دمای 70 درجه فارنهایت و پایین تر، ازدحام بیش از حد، شاخ و برگ مرطوب گیاه و خاک مرطوب همراه با باقی مانده بقایای گیاهی افتاده در ظرف نگه دارنده گیاه است.
خوشبختانه، بیماری سفیدک پودری بسیار کمتر از سایر بیماری های رایج گیاهان آپارتمانی تهدیدکننده گیاه شماست.
در یک شیوع شدید بیماری، هاگ های قارچ می توانند در هوا حرکت کنند و گیاهان دیگر شما را آلوده کنند.
علائم بیماری کپک پودری در گیاهان آپارتمانی
تشخیص بیماری کپک پودری آسان است زیرا در شاخ و برگ گیاه به صورت دایره های سفید و پودری ظاهر می شوند که می توانند بزرگ شده و ادغام شوند. شاخ و برگ های آلوده به این بیماری ممکن است تغییر شکل داده، پیچ خورده و ریزش برگ رخ دهد.
پیشگیری و درمان بیماری کپک پودری در گیاهان آپارتمانی
اگر بیماری سفیدک پودری را روی گیاهان آپارتمانی خود مشاهده کردید، با ایجاد چندین تغییر در نگه داری گیاه بایستی گیاهان شما در کوتاه ترین زمان به سلامت اولیه خود برگردند.
- هر گونه شاخ و برگ آسیب دیده را بردارید و دور بریزید.
- خاک را از هر گونه بقایای گیاهی ریخته شده تمیز کنید.
- رطوبت اطراف را کاهش دهید.
- فقط در صورت لزوم آبیاری کنید تا خاک دائما خیس نباشد.
- در اوایل روز آبیاری کنید تا شاخ و برگها تا شب زمان خشک شدن داشته باشند.
- اجازه دهید گردش هوای خوبی در اطراف گیاه ایجاد شود.
کپک خاکستری (Botrytis Blight)
کپک خاکستری که به نام بوتریتیس نیز شناخته می شود یکی از بیماری های رایج در گیاهان آپارتمانی است که توسط قارچ ها ایجاد می شود. این بیماری اغلب یک مشکل جدی است که می تواند گیاه آلوده را از بین ببرد، به خصوص اگر شرایط برای رشد پاتوژن ایده آل باشد.
علت بیماری کپک خاکستری در گیاهان آپارتمانی
قارچ مسئول ایجاد کپک خاکستری Botrytis cinerea است که می تواند روی بقایای گیاهی مرده زنده بماند. اسپورهای کپک خاکستری روی زباله ها ایجاد می شوند و پس از خشک شدن ناحیه آلوده، هاگ ها در هوا رها می شوند که می تواند گیاهان آپارتمانی دیگر را آلوده کند.
علاوه بر این هاگ ها می توانند از طریق پاشیده شدن آب روی برگ ها هنگام آبیاری به شاخ و برگ منتقل شوند.
کپک خاکستری به ویژه برای گیاهان گلدار مخرب است، زیرا قارچ برای زندگی به میزبان نیاز دارد و در صورت آلوده کردن گیاه گلدار، از گلبرگ های آنها تغذیه می کند.
علائم بیماری کپک خاکستری در گیاهان آپارتمانی
کپک خاکستری می تواند برای گیاهان گلدار مخرب باشد و باعث ایجاد لکه های قهوه ای روی گلبرگ های در حال رشد شود که بزرگ شده و کل گل را از بین می برد. این بیماری می تواند باعث مرگ گل ها قبل از باز شدن شود. گیاهانی که پیاز دارند مانند لاله ، میتوانند این بیماری را داشته باشند که از سمت گلها به پیاز گل میرود و باعث پوسیدگی آنها میشود.
علاوه بر این، کپک خاکستری باعث ایجاد الگوهای چشم گاو نر مُرده مایل به خاکستری روی شاخ و برگ های مسن تر و روی ساقه ها می شود. این کپک به راحتی روی بقایای گیاه مرده در یک قالب یک لایه ضخیم مایل به خاکستری، قابل شناسایی است.
پیشگیری و درمان بیماری کپک خاکستری در گیاهان آپارتمانی
اگر گیاهان آپارتمانی شما به کپک خاکستری آلوده هستند، تغییرات مختلفی می توانید در محیط ایجاد کنید تا به پیشگیری کمک کنید. درمان سریع گیاه آلوده احتمالاً می تواند آن را نجات دهد و بیماری را کنترل کند تا به سایر گیاهان آپارتمانی شما سرایت نکند.
توجه داشته باشید که بسیاری از اقدامات پیشگیرانه در بسیاری از بیماری های رایج گیاهان آپارتمانی مشابه هستند.
- تمام نواحی آلوده ساقه های گیاه را چند اینچ در یک قسمت سالم جدا کنید. برای جلوگیری از گسترش بیماری از ابزارهای هرس استریل استفاده کنید.
- رطوبت اطراف گیاه را کاهش دهید.
- گردش هوا در اطراف گیاه را افزایش دهید.
- اوایل روز آبیاری کنید تا شاخ و برگ قبل از شب خشک شود.
- در موارد شدید، از یک قارچ کش بی خطر برای استفاده در گیاه خاص استفاده کنید.
قارچ سفید
گیاهان آپارتمانی که دارای کپک سفید هستند، در خطر مرگ نیستند، اما کپک قارچی می تواند ظاهر گیاه را ناخوشایند کند. با این حال، این نشانگر شرایط بد نگهداری گیاه است و اصلاح آن آسان است.
علت بیماری قارچ سفید در گیاهان آپارتمانی
قارچ های ساپروفیت باعث تشکیل کپک سفید در گیاه گلدان شما می شود. اگرچه قارچ گیاهی را که در خاک رشد میکند نمیکشد، اما تشکیل قارچ یک علامت هشدار است که شرایط رشد وجود ندارد و احتمالاً میتواند منجر به سایر مشکلات جدیتر بیماری و احتمالاً مرگ گیاه شود.
مراقبت های نادرست منجر به رشد قارچ ساپروفیت می شود، مانند آبیاری بیش از حد، رشد در مخلوط های گلدانی که قبلاً آلوده شده اند و زهکشی نامناسب به دلیل نداشتن سوراخ زهکشی ظرف یا خاک بسیار سنگین.
علائم بیماری قارچ سفید در گیاهان آپارتمانی
قارچ ساپروفیت یک بیماری است که شناسنایی آن به راحتی صورت می گیرد زیرا یک ماده سفید پوسته پوسته به نظر می رسد که بالای مخلوط گلدان را می پوشاند. تا زمانی که گیاه به بیماری دیگری مبتلا نشده باشد، قارچ روی رشد یا سلامت گیاه تاثیری ندارد.
پیشگیری و درمان بیماری قارچ سفید در گیاهان آپارتمانی
اگر کپک سفید کل گیاه را بد جلوه دهد، می توانید به راحتی کپک را بتراشید. با این حال، برای جلوگیری از شیوع قارچ در آینده و بیماری احتمالاً جدیتر دیگری که گیاه را آلوده میکند، باید برخی از شرایط رشد و نگه داری گیاه را اصلاح کنید.
قبل از آبیاری بیشتر، اجازه دهید خاک خشک شود. آبیاری بیش از حد را متوقف کنید. یک قانون کلی خوب برای آبیاری استفاده از آب اضافی زمانی است که یک یا دو اینچ بالای خاک خشک شود.
از ظروفی استفاده کنید که دارای سوراخ های زهکشی پایینی هستند تا خاک خیس باقی نماند.
در صورت استفاده مجدد از ظرف، مطمئن شوید که آن را در محلول سفید کننده تمیز کنید تا هر گونه باکتری یا قارچ را از بین ببرید.
گیاه را در خاک گلدان تازه ای که سنگین نیست و به خوبی زهکشی می کند، پرورش دهید.
آنترانکنوز (Anthracnose)
آنتراکنوز یک بیماری قارچی ناشی از خاک است که گیاهان آپارتمانی را تحت تأثیر قرار می دهد و هدف اصلی آن شاخ و برگ گیاهان است. هاگ ها همچنین می توانند روی برگ ها و شاخه ها زمستان گذرانی کنند و در شرایط گرم و مرطوب فعال شوند.
علت
قارچ های Collectrotrichum و Gloeosporium دلیل اصلی آنتراکنوز هستند. شایع ترین علت آلودگی به گیاهان آپارتمانی استفاده مجدد از خاک آلوده است که اجازه می دهد بقایای گیاهی مرده روی خاک بماند و دلیل دیگر شرایط نامناسب کشت است.
علاوه بر این، اگر به گیاه را مدتی در فضای باز بگذارید یا گیاهی را خریداری کنید که حاوی هاگ های آلوده باشد، می توانند سایر گیاهان موجود در محیط را آلوده کنند.
خوشبختانه، مگر اینکه بیماری شدید باشد، اکثر گیاهان پس از دوره آنتراکنوز بهبود می یابند، مشروط بر اینکه چند گام در درمان بیماری و جلوگیری از شیوع بیماری بردارید.
علائم بیماری آنترانکنوز در گیاهان آپارتمانی
شایع ترین علامتی که گیاه شما با مشکل آنتراکنوز مواجه است، زرد شدن نوک برگ ها است، این نواحی زرد تیره می شوند و سپس قهوه ای می شوند و در نهایت می میرند. علاوه بر این، تغییر رنگ می تواند در تمام قسمت های بیرونی برگ گسترش یابد.
پیشگیری و درمان بیماری آنترانکنوز در گیاهان آپارتمانی
اگر گیاه آپارتمانی شما از آنتراکنوز رنج می برد، باید برگ های آلوده را با ابزارهای هرس استریل شده جدا کرده و دور بریزید. در مرحله بعد، گیاه را با قارچ کشی که برای آنتراکنوز طراحی شده اسپری کنید.
هنگامی که صحبت از جلوگیری از بیماری آنتراکنوز می شود، رعایت برخی نکات اساسی باعث می شود گیاهان شما سالم و بدون قارچ باشند.
- گیاهان سالم را از نمایندگی های معتبر خریداری کنید.
- از مخلوط گلدانی استفاده مجدد نکنید و از خاک تمیز و تازه استفاده کنید.
- رطوبت اطراف گیاه را کاهش دهید.
- اطمینان حاصل کنید که گردش هوای خوبی در اطراف گیاه وجود دارد.
- قسمت بالای مخلوط گلدان را عاری از بقایای گیاهی افتاده نگه دارید.
ویروس ها
از بین همه بیماری های رایج گیاهان آپارتمانی، ویروس ها کشنده ترین آنها هستند زیرا هیچ درمانی برای آن ها وجود ندارد. انواع مختلفی از ویروس ها وجود دارد که می توانند گیاه آپارتمانی را آلوده کنند و در برخی موارد، یک ویروس، بیش از یک گیاه را می تواند آلوده کند.
علت بیماری های ویروسی در گیاهان آپارتمانی
همه انواع ویروس های گیاهی گیاهان را به روش های مختلفی آلوده می کنند. اگر گیاهان از یک گیاه مادری آلوده تکثیر شده باشند، می توانند از قبل آلوده باشند. علاوه بر این، استفاده از ابزارهای هرس ناخالص که حاوی شیره های آلوده به ویروس هستند، می تواند باعث آلوده شدن گیاه آپارتمانی شود.
مکیدن آفاتی مانند شته ها و تریپس ها نیز می تواند ویروس را به یک گیاه سالم منتقل کند. علاوه بر این، افرادی که سیگار میکشند یا با محصولات دارای تنباکو کار میکنند باید قبل از دست زدن به گیاه خانگی دستهای خود را بشویند، زیرا میتوانید ویروس موزاییک تنباکو را به گیاهان مستعد به ابتلا به این بیماری منتقل کنند.
علائم بیماری های ویروسی در گیاهان آپارتمانی
- رنگ غیر طبیعی و شکل ناهنجار گل ها
- لکه های نکروزه یا حلقه های زرد روی شاخ و برگ گیاه
- موزاییک های غیرعادی سبز تیره و سبز روشن و الگوهای خالدار بر روی برگ های گیاه
- لکه های رگه ای، سبز یا زرد روشن و تیره روی برگ ها
- پیج خوردن برگ
- توقف رشد گیاه
پیشگیری و درمان بیماری های ویروسی در گیاهان آپارتمانی
از آنجایی که آلودگی ویروسی گیاه هیچ درمانی وجود ندارد، تنها گزینه شما این است که گیاه را دور بیندازید و دوباره به کاشت و نگه داری گیاه از نو شروع کنید. البته اگر متوجه شدید مشکل آفت دارید، بهتر است در اسرع وقت این مشکل را درمان کنید تا از آلوده شدن گیاه آپارتمانی توسط آفات به یک بیماری ویروسی جلوگیری شود.
اگرچه همیشه نمیتوانید تضمین کنید که گیاهی که خریداری میکنید 100 درصد عاری از ویروس است، پیروی از برخی نکات اساسی میتواند به حفظ گیاهان آپارتمانی شما از بیماری ویروسی کمک کند.
- همیشه گیاهان آپارتمانی سالم را از نمایندگی های معتبر خریداری کنید.
- از بخش هایی از گیاهان آپارتمانی آلوده به ویروس برای تکثیر استفاده نکنید. حتی اگر آن بخش بدون بیماری به نظر برسد، آلوده به ویروس است.
- همیشه هنگام هرس کردن یک گیاه آپارتمانی از ابزار هرس استریل استفاده کنید. پاک کردن تیغه ها با الکل کافی است.
- اگر سیگاری یا مصرف کننده تنباکو هستید، همیشه قبل از دست زدن به گیاهان آپارتمانی دست های خود را بشویید.
پیشگیری از بیماری های رایج گیاهان آپارتمانی و حفظ سلامت گیاهان آپارتمانی
اگرچه نمیتوانید تضمین کنید که میتوانید از همه بیماریهای رایج گیاهان آپارتمانی پیشگیری کنید، روشهای خوب مراقبت کردن از گیاهان آپارتمانی موجب سلامت نگه داشتن گیاهان شما می شوند. موارد اساسی مانند تمیز نگه داشتن و جمع آوری بقایای گیاهی، استفاده از خاک تازه و ابزارهای هرس تمیز، و همچنین آبیاری مناسب و به اندازه به جلوگیری از مشکلات مربوط به بیماری کمک می کند.
منابع: